همشهری آنلاین: دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا گفت: قدرت طراحی و نبوغ نظامی فرماندهان سپاه و ارتش باعث پیروزی تاریخی ملت ایران و انقلاب اسلامی بر جبهه متحد عراق و نفاق عربی و قدرت‌های سلطه‌گر غربی و شرقی بود.

به گزارش تسنیم، سردار سرلشکر پاسدار سید یحیی صفوی دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا در گفت‌وگویی با اشاره به اینکه دشمنان خارجی به دنبال اختلاف و واگرایی می‌باشند و با همگرایی در ایرا ن مخالف هستند، گفت: فشار دشمنان نشان دهنده مسیر درست ملت بزرگ ایران و انقلاب اسلامی است.

وی اضافه کرد: عملیات آزادسازی خرمشهر چهارمین عملیات بزرگ رزمندگان ارتش، سپاه و بسیج بود که طی 9 ماه بزرگترین پیروزی‌ها را برای ایران و سخت‌ترین شکست‌ها را برای عراق به همراه داشت. یعنی از 5 مهرماه سال 1360 با شکستن حصر آبادان و آزادسازی بستان در آذر ماه همان سال و عملیات فتح‌المبین در آغاز فروردین ماه سال 61، عملیات آزا‌د‌سازی خرمشهر که از 20 ار دیبهشت ماه سال 61 تا سوم خرداد طول کشید، چهارمین پیروزی ایران بر عراق بود.

دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا، ادامه داد: اشغال خرمشهر بزرگترین پیروزی برای عراق محسوب می‌شد. صدام نقطه کلیدی و بسیار حساسی از خاک کشور را به تصرف درآورده بود لذا گفته بود که اگر ما بتوانیم خرمشهر را فتح کنیم کلید بصره را به ایران می‌دهد.

وی با بیان اینکه عملیات بیت‌المقدس از ویژگی‌های خاص فراوانی برخوردار بود که سرعت از ویژگی‌های بارز آن محسوب می‌شود، گفت: بعد از عملیات فتح‌المبین رژیم بعثی عراق تصور نمی‌کرد که رزمندگان ایران اسلامی بعد از این عملیات سخت به زودی طرحی را برای حمله و آزادسازی خرمشهر برنامه‌ر یزی کنند در حالی که استراتژی فرماندهان و رزمندگان ایران کوبیدن پتکی به صورت مستمر و منظم بر استراتژی صدام بعثی تا نابودی آن بود که عملیات بیت‌المقدس یکی از ضربات سهمگین این استراتژی محسوب می‌شد.

دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا با اشاره به اینکه عملیات بیت‌المقدس جنگ بسیار سختی بود به طوری که 26 شبانه روز طول کشید، اظهار داشت: عراقی‌ها به هیچ وجه نمی‌خواستند خرمشهر به‌دست رزمندگان ایران بیفتد، در روز سوم خرداد لشگرهای پیاده عراق با 10 هزار نیرو از نفوذ رزمندگان اسلام درخرمشهر جلوگیری می‌کردند، در همین راستا صدام به فرمانده لشگر پیاده خود دستور داده بود که از محاصره رزمندگان ایران هر چه سریعتر خارج شوند که این امر به دلیل ایثار و هوشیاری بالای رزمندگان ایران هیچ‌گاه میسر نشد.

سرلشکر صفوی گفت: روز سوم خرداد که وارد خرمشهر شدیم حدود 10 هزار عراقی اسیر رزمندگان ایران شدند و عده‌ای هم در حال فرار از رودخانه اروند در دام آب گرفتار و غرق شدند.

وی ادامه داد: زمانی که خرمشهر در اختیار کامل رزمندگان ایران قرار گرفت طی تماس تلفنی این خبر را به بیت امام دادیم که در آن زمان فرزند امام حاج سیداحمد خمینی بعد از اینکه خبر آزادسازی خرمشهر را به امام دادند در جواب به ما گفتند؛ که امام لبخند خوبی بر لبانش جاری شده است که خبر همان لبخند موجب فراموش شدن تمام سختی‌هایی شد که رزمندگان ارتش و سپاه و جهاد سازندگی طی 26 شبانه روز برای آزادی خرمشهر متحمل شدند.

دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا با اشاره به اشراف اطلاعاتی در زمان جنگ تحمیلی نسبت به ارتش عراق، اظهار داشت: در زمان جنگ برای هر لشکر از دشمن شناسنامه‌ای تشکیل داده بودیم و می‌دانستیم که هر لشکر چه تعداد تانک، نفربر، توپخانه و وسایل هجومی و دفاعی دارد، حتی عکس‌ها و سوابق فرماندهان لشکر را به طور کامل تهیه کرده بودیم.

وی افزود: با توجه به این اطلاعات هر فرمانده‌ای از دشمن که دستگیر می‌شد، بلافاصله با مشخصاتی که از وی در دست داشتیم، مشخص می‌شد که از کدام تیپ است و همین عامل به ما کمک می‌کرد وی را به طور شایسته تخلیه اطلاعاتی کنیم.

دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا بیان کرد: در دوران دفاع مقدس لشکری با عنوان لشکر بدر وجود داشت که مجاهدین و ارتشی‌های عراق با حدود 16 هزار نفر آن را تشکیل داده بودند که در چندین عملیات بزرگ همانند کربلای 5 علیه عراق جنگیدند و این نشانگر قدرت بالای نظامی ایران بود.

سرلشکر صفوی تصریح کرد: زمانی که سینه به سینه و از روبرو با ارتش عراق می‌جنگیدیم آن‌‌ها تا آخرین نفس دست از مبارزه برنمی‌داشتند ولی زمانی که آن‌ها را دور می‌زدیم و به اصطلاح "تک احاطه‌ای" را انجام می‌دادیم، ارتش عراق غافلگیر می‌شد و شکست سنگینی را به آن‌ها تحمیل می‌کردیم.

وی در بخش‌هایی از گفتگوی خود با اشاره به عوامل پیروزی آفرین در فتح خرمشهر و نقش رهبری امام راحل (ره)،گفت: یکی از عوامل اصلی این پیروزی افتخار‌آفرین، رهبری، فرماندهی و مدیریت حکیمانه امام خمینی(ره) در سه صحنه بین‌المللی، منطقه‌ای و داخلی بود.

مشاور عالی فرمانده کل قوا تصریح کرد: امام راحل در صحنه داخلی ایجاد آرامش در جامعه، حذف لیبرال‌های طرفدار بیگانگان از صحنه سیاسی جنگ و کشور، تقویت روحیه ارتش، سپاه و بسیج و افشای ماهیت و اهداف صدام و حامیانش در تجاوز به ایران را به خوبی انجام داد.

سرشکر ‌صفوی خاطرنشان کرد: امام خمینی‌(ره) همچنین ظرفیت استقامت مردم را برای تحمل مسائل جنگ از جمله شهادت، جانبازی و شهادت بالا ‌برد و مردم را به تحمل و اسقامت دعوت و همواره نوید نصرت الهی، امید به آینده و اعتماد به خدا را به مردم ‌دادند.

وی اظهار داشت: امام راحل همچنین در صحنه بین‌المللی و منطقه‌ای به کشورها هشدارهای لازم را ‌دادند، مجلس را آرام نگه ‌داشت و دولت را نیز کنترل می‌کرد.

دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا افزود: دومین عامل پیروزی و فتح خرمشهر وحدت و انسجام ملی بود، رزمندگان ارتش و سپاه با هم وحدت داشتند و این وحدت را امام بزرگوار تأکید می‌فرمودند، بطوریکه روزی در جماران حضرت امام دست شهید بزرگوار صیاد شیرازی را در دستان آقا محسن رضایی گذاشتند و دست خودشان را روی دست آن دو نفر قرار دادند و حضرت امام حرکت حکیمانه در جمع خصوصی فرماندهان ارتش و سپاه در ملاقات با ایشان انجام دادند.

سرلشکر صفوی، گفت: تغییر استراتژی نظامی جنگ از نبرد کلاسیک به استراتژی جنگ انقلابی یکی دیگر از عوامل پیروزی ما در این واقعه بود، ما تاکتیک نظامی خود را داشتیم و قدرت فکری و عقلانی فرماندهان ما از فرماندهان عراق بالاتر بود.

وی تصریح کرد: عامل دیگر پیروزی اشتباهات استراتژیک صدام و نیروهای او در برآورد عناصر قدرت ملی ایران بود که این عناصر روحیه انقلابی و جهادی مردم ایران است.

دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا خاطرنشان کرد: صدام نمی‌دانست که مردم ما چگونه از امام خمینی(ره) اطاعت می‌کنند و ظرفیت معنوی، ‌شجاعت و اقتصادی و انسانی ایران را نمی‌دانست. سوم خرداد، نماد اقتدار و عظمت نیروهای مسلح کشور و پیامی عبرت‌آموز برای دشمنان اسلام است.

سرلشکر صفوی افزود: زمانی که نیروهای ما وارد خرمشهر شدند،10 هزار نیروی عراقی در این شهر بود و آن‌ها فکر پیروزی ما را نمی‌کردند، از 19 هزار اسیر عراقی گرفته شده،10 هزار نفر در روز سوم خرداد از داخل خرمشهر اسیر شدند.

وی با یاد آوری سوم خردادماه 61 بعنوان روز مقاومت، ایثار و پیروزی در طول تاریخ گفت: پیشنهاد می‌کنم این روز برای همیشه در تاریخ ایران جشن ملی گرفته و از امام و شهیدان تجلیل گردد و هر سال به جای رژه نیروهای مسلح در 31 شهریور، این مراسم در سوم خرداد برگزار گردد تا اقتدار و عظمت نیروهای مسلح ایران به جهانیان نشان داده شود. چرا که روز سوم خرداد ماه 61 و فتح خرمشهر پیام عبرت‌آموز برای ملت بزرگ و دوستان و دشمنان انقلاب اسلامی ایران دارد.

دستیار و مشاور عالی فرماندهی کل قوا با بیان قدرت رهبری و مدیریت حضرت امام و ولایت فقیه در حماسه فتح خرمشهر اضافه کرد: عملیات بیت‌المقدس ظهور اندیشه جدید و تفکر برتر نظامی فرزندان امام در عرصه دفاع مقدس و این فتح، بزرگترین دستاورد سیاسی-نظامی جمهوری اسلامی ایران در سال سوم جنگ و شکست استراتژی عراق در حمله به ایران بود.

سرلشکر صفوی تصریح کرد: آزادی خرمشهر نتیجه وحدت و یکپارچگی ارتش، سپاه و جهاد سازندگی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های عظیم نیروهای بسیج در سایه رهبری حکیمانه و قاطعانه حضرت امام خمینی(ره) بود.

وی در تشریح دستاوردهای فتح خرمشهر، گفت: یکی از دستاوردهای عظیم این فتح، این پیام است که هر کجا شاهد وحدت چه در ارتش و سپاه و چه در صحنه داخلی، همصدایی شنیده می شد، پیروز میدان بودیم. تجربه نشان داده است که دشمنان خارجی ما اختلاف در ایران و واگرایی را می‌خواهند و با همگرایی مخالف هستند. بایستی در مقابل چنین خواسته دشمنان، مسئولین مردم را به آرامش و دور شدن از تنش و بحران و البته مقاومت در صراط مستقیم الهی که همان راه اسلام، امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری است، در گفتار و عملکرد خود دعوت کنند.

دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا ادامه داد: البته ملت ایران در طول بیش از سه دهه از عمر پر برکت انقلاب نشان داد که همیشه در صحنه‌های حساس انقلاب، ملتی واحد است و بدون تکیه بر کشورهای سلطه‌گر، توانسته است، پیروز میدان باشد و تسلیم باج خواهی‌ها و زیاده خواهی‌ها نمی‌شود و فشارهای دشمنان نشان از آن دارد که انقلاب اسلامی در مسیر درستی قرار دارد.

سرلشکر صفوی افزود: مشکل اصلی دشمنان، عدم درک قدرت فرهنگی و توانمندی علمی و سابقه تمدن ایران اسلامی است، دشمنان فرامنطقه‌ای و منطقه‌ای ملت بزرگ ایران می‌خواستند با تحمیل جنگ به ملت و انقلاب اسلامی، ایران را نه تنها تحقیر کنند، بلکه به زانو درآورند و سرزمین ایران را تجزیه کنند. دشمنان ما می‌خواستند با تضعیف رهبری و مدیریت انقلاب اسلامی، با از بین بردن منابع انسانی و اقتصادی ملت ایران مانع رفاه و آسایش و پیشرفت ملت ایران شوند و با این کار در حقیقت مانع صدور فرهنگ انقلاب اسلامی که همان استقلال‌طلبی و مبارزه با ظلم و استکبار است، شوند و نگذارند دولت جمهوری اسلامی یک الگوی الهام بخش حکومت مردمسالاری دینی برای سایر ملت‌ها و کشورهای اسلامی شود.

وی ادامه داد: هم‌اکنون پس از گذشت 32 سال از فتح خرمشهر ملت ما و ملت‌های منطقه شاهد سرنوشت ذلت بار رژیم بعث عراق و نابودی این رژیم جنایتکار، اگر چه توسط ظالم بزرگتری هستند، این ملت‌ها شاهد پیروز ی‌های بزرگ ملت و دولت ایران در صحنه بین‌المللی و منطقه‌ای هستند.

دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا افزود: با گذشت 35 سال از پیروزی انقلاب کبیر اسلامی قدرت جدیدی در منطقه غرب آسیا بوجود آمده است. بعثت و رسالت پیامبر عظیم‌الشأن اسلام با مجاهدت‌های امام بزرگوار و فداکاری‌های ملت ایران، هم‌اکنون تبدیل به یک سا ختار سیاسی به نام جمهوری اسلامی ایران شده است.

سرلشکر صفوی با اشاره به رسالت پیامبر عظیم الشأن اسلام و مذهب تشیع به عنوان فناوری‌های تولید و اعمال قدرت، گفت: در بستر فرهنگ و تمدن کهن ایران اسلامی و در فرآیند انقلاب اسلامی، مذهب تشیع، یعنی اسلام ناب محمدی هم به مثابه فناوری تولید و اعمال قدرت، هم به عنوان راه و هم به عنوان هدف و در نقش شناسای حقیقت در حوزه سیاسی جلوه‌گر شده است. به تعبیر فوکو ، نوعی همگرایی و تعاون بین نیازهای افراد جامعه به تغییرات و دگرگونی‌های نظری با مکتب نورانی اسلام وجود داشت که نهایتا به شکل یک انقلاب متجلی شد. اراده و خواست جمعی ملت بزرگ ایران در چهره مراسم و نمایش مذهبی، برای ظهور، ظهور و بروز یافته و خلاء گروه‌ها یا طبقات پیشتاز، حزب حرفه‌ای انقلابی و ایدئولوژی سیاسی را ترمیم کرد.

وی ادامه داد: به سخن دیگر انقلاب، مذهب زبان گویای اراده و خواست عمومی شد و چهره‌ای خاص و متمایز به انقلاب اسلامی بخشید. در چشم انداز، چنین قدرتی صرفا اقتدار و انقیاد نیست، بلکه به گفته فوکو عمدتا یک وضع استراتژیک پیچیده در جامعه‌ای معین است.

دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا با اشاره به بروز و ظهور قدرت فرهنگی انقلاب اسلامی ایران، گفت: حماسه امام و امت ما در هشت سال دفاع مقدس نیز بروز و ظهور یک قدرت نرم فرهنگی در جدال سنگین با قدرت سخت‌افزاری دشمنان بود.در طول هشت سال دفاع مقدس، همواره تجهیزات نظامی عراق از ایران بالاتر و پیشرفته‌تر بود و عراق از حمایت تبلیغاتی و سیاسی قدرت‌های فرا منطقه‌ای و حمایت‌های چندین میلیارد دلاری کشورهای جنوبی خلیج فارس برخوردار بود و لیکن قدرت معنویت و مدیریت امام بزرگوار، به عنوان فرمانده کل قوا، قدرت اتحاد و انسجام ملت و روحیه فداکاری و شجاعت دو میلیون بسیجی داوطلب و ایثارگری بیش از 200 هزار شهید و 300 هزار جانباز وآزادگان سرافراز، بر قدرت سخت‌افزاری ارتش عراق برتری یافت.

سرلشکر صفوی اضافه کرد: قدرت طراحی و نبوغ نظامی فرماندهان سپاه و ارتش باعث پیروزی تاریخی ملت ایران و انقلاب اسلامی بر جبهه متحد عراق و نفاق عربی و قدرت‌های سلطه‌گر غربی و شرقی بود. خداوند ما را به اهداف و رسالت شهیدان و امام شهیدان وفادار قرار دهد.

کد خبر 260303
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دفاع-امنیت

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز